Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z nadzieniem cebulowym
Kroki postępowania
Cebule obrać, pokroić w paseczki, na patelni rozpuścić masło, wrzucić boczek i cebulę, smażyć przez chwilę i dodać majeranek i oprószyć całość szczyptą cukru.
mąka pszenna | 300 gram |
drożdże świeże | 30 gram |
mleko | 125 mililitrów |
masło | 1 łyżka |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1/2 łyżeczki |
jajko | 1 sztuka |
cebula | 3 sztuki |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
cukier | szczypta |
woda | 4 łyżki |
mleko | do posmarowania |
mak | do posypania |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
wędzony boczek | 150 (krojony w plastry) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: