Sposób przygotowania

pieczemy biszkopt kakaowy http://www.doradcasmaku.pl/przepis/227280/biszkopt-kakaowy.html
i biszkopt waniliowy (który porem podzielimy na 2 blaty http://www.doradcasmaku.pl/przepis/216763/idealny-biszkopt.html ( z tym, że ilość składników zwiększamy o 1/2)
Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy budyń, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Całość rozrabiamy kilkoma łyżkami mleka. Masę wlewamy na gotujące się mleko, gotujemy do momentu aż zgęstnieje, studzimy.
Masło ucieramy na puch, dodajemy zimną masę budyniową, dokładnie miksujemy a na końcu dodajemy spirytus
biszkopt waniliowy przecinamy na 2 blaty, pierwszy smarujemy połową kremu, na nim układamy biszkopt kakaowy, na nim rozsmarowujemyy resztę kremu i przykładamy drugim waniliowym biszkoptem, polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Ale apetyczne ciacho :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    leonkot

    dziękuję
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    wyglada bosko
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    bardzo apetycznie wygląda :)
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    wygląda przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !