Sposób przygotowania

Składniki sosu rozdrobnić - trawę cytrynową zmiażdżyć i odciąć jasną część - przesiekać i wrzucić do malaksera razem z pokrojoną pieczoną papryką, posiekaną kolendrą, utartym imbirem, pokrojonymi pomidorami suszonymi, wyciśniętym czosnkiem.
Dodać resztę składników i zmiksować jak najdrobniej.

Sos nadaje się do duszenia ryb i krewetek oraz drobiu.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    uwielbiam czerwone curry
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    ciekawe bardzo ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !