Sposób przygotowania

Na stolnicę wysypać mąkę, posypać proszkiem i cukrem. Następnie zrobić rowek, wbić do niego żółtka i jajko oraz margarynę. Posiekać nożem. Dodawać śmietany i wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ugotować budynie. Odlać trochę mleka i rozpuścić w nim budynie. Resztę mleka zagotować. jak mleko będzie się gotowało, wlać rozpuszczone budynie do niego. Mieszać.
Następnie na pierwszą część placka na spód kładziemy jabłka i zalewamy je tym ugotowanym budyniem i przykrywamy drugą częścią ciasta. Na koniec posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno smaczne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Takiego ciasta jeszcze nie robiłam, na pewno bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !