Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Zmniejszyć obroty miksera dodawać żółtka. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i mieszać łyżką. Piec w 180 st 25 min.
Mak zalać mlekiem i ugotować na ogniu 30 min. Mieszać. Pod koniec dodać śmietanę kremówkę, dodać masło, miód i dżem. Wsypać cukier i dodać żółtka i praży,y na małym ogniu ok 20 min. Zdejmujemy rondelek z masą z ognia. Wsypujemy smażone wrzącą wodą i odsączone na sitku rodzynki. Dać to na biszkopta i zwinąć w roladę. Odłożyć na 25 min. zwinięty i polać lukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pięknie wygląda;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    asia92wp

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !