Sposób przygotowania

Śliwki umyć i przeciąć na połowę - wyjąć pestki.
Zagotować wodę z octem oraz przyprawami. Gotować marynatę 15 minut po pokrywką, następnie zalać śliwki i pozostawić na 8-12 godzin (np. na całą noc).
Śliwki odcedzić z zalewy i przełożyć do słoiczków (500ml) - przesypywać warstwami cukru, dodać przyprawy z marynaty, zakręcić i zapasteryzować.
Śliwki nadają się do jedzenia po 3-4 tygodniach.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    to może być ciekawe :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !