Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w wodzie według przepisu na opakowaniu, odłożyć do stężenia. Do garnka wlać mleko, dodać masło, cukier, wymieszać i zagotować. Następnie ciągle mieszając wsypać kaszkę i gotować około 4-5 minut. 1/3 ugotowanej kaszki odłożyć, połączyć z aromatem a do reszty dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać. Dno foremki wyłożyć herbatnikami, wyłożyć połowę ciemnej kaszki, następnie jasną (odłożyć 1 łyżkę do dekoracji) i przykryć ciemną kaszką, ozdobić białą kaszką. Wierzch zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wyglada pieknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    zabieram do siebie
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    bardzo fajny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    pyszne słodkości
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super przepis
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    fajny serniczek i z fajnej formy muszę chyba swoje stare powymieniać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !