Sposób przygotowania

Młodą kukurydzę najpierw obrać z liści , opłukać ją i zalać wrzącą wodą z dodatkiem cukru i zagotować a potem na małym ogniu musimy gotować przez 45 minut. pod przykryciem , po tym czasie odcedzamy i wyłuskać ziarna . Pomidory umyć sparzyć obrać a potem pokroić w cząstki , cebulę pokroić w kostkę podsmażyć dodać mąkę zasmażyć nie rumieniąc i łączymy z kukurydzą , śmietaną (2\3 szklanki ) pomidorami posiekana natka pietruszki oraz pokrojoną w paseczki kiełbasą , jeszcze chwilkę dusimy i doprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    śmietana 2\3 szklanki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !