Sposób przygotowania

Domowy sposób na kaszel i ból gardła.

Cebulę po obraniu myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
Przygotowujemy sobie naczynie na syrop. Może to być słoik, lub szklanka przykryta spodkiem. Ważne, żeby naczynie było czyste i suche. Na dnie naczynia kładziemy kilka plasterków cebuli wsypujemy łyżkę cukru, znowu wkładamy kilka plasterków cebuli, posypujemy łyżką cukru. Przykrywamy resztą cebuli i posypujemy pozostałym cukrem. Przykrywamy. Syrop jest gotowy już po kilku godzinach, gdy cebula puści sok. Właśnie ten sok przelewamy na łyżkę i pijemy co jakiś czas. Syrop przechowujemy w zamkniętym naczyniu, w lodówce maksymalnie przez 2 dni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    fajny pomysł na syrop
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    to jest takie niedobre, ble ale niesmaczny lek ponoć leczy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !