Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodać olej , cukier , sóli przyprawę korzenną . Drożdze rozpuścić w przestudzonej kawie i wlać do mąki. Zagnieść ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Gdy podwoi objętość dodać bakalie , cukier waniliowy idelikatnie wyrobić.. Formę wysmarować tłuszczem włożyć ciasto i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Przygotować polewę: wszystkie składniki utrzeć na gładką masę, posmarować nią ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 190*C ok. 50 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    mnie by bardzo smakował.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z kawą to jeszcze nie próbowałam,ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja też z kawą jeszcze nie robiłam, więc fajnie, że dodałaś ten przepis misiu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    wszystko co kawowe jest smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super do kawki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !