Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ciastka maślane wkładamy do woreczka foliowego i dokładnie rozgniatamy wałkiem do ciasta lub rozdrabniamy na pył w blenderze. Rozpuszczamy masło, dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy do czasu aż czekolada cała się rozpuści. Wsypujemy pokruszone herbatniki, dokładnie mieszamy. Masą wylepiamy dno tortownicy (u mnie o średnicy 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i gotowania (dzięki niemu sernik nie przesiąknie zapachem tortownicy i da się łatwo przełożyć na talerz lub paterę). Tortownicę wkładamy do lodówki na 30 minut.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smakowita niespodzianka i pomysłowa...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    super
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piękny i pyszny.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię te żelki :)
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    wygląda super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pyszny serniczek. Pięknie udekorowany.
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    fajne
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Pięknie wygląda Twój serniczek i z pewnością jeszcze lepiej smakuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    prezenuje sie bombowo!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    extra pomysl
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    a to niespodzianka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    a to niespodzianka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !