Sposób przygotowania

Rabarbar oczyszczamy i kroimy na kilkucentymetrowe kawałki. Kawałki powinny być długości 3- 5 cm. Jabłek nie obieramy ze skórki, ale kroimy w ósemki wykrawając gniazda nasienne. Do garnka nalewamy zimną wodę, dodajemy rabarbar oraz jabłka i gotujemy do momentu zagotowania się. Dodajemy do smaku cukier. I odstawiamy kompot pod przykryciem na około 30 minut. Opcjonalnie możemy dodać również sok z cytryny. Kompot idealnie sprawdza się na upalne, letnie dni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pić i pić takie smaki w upały..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    wspaniałe
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszny kompocik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Jaki różowiutki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Często taki robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny jest taki domowy kompocik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo lubię taki szczególnie w upalne dni :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !