Sposób przygotowania

Przygotować ciasto drożdżowe o dość luźnej konsystencji,aby można je było łatwo wałkować, pozostawić do wyrośnięcia Wyrośnięte ciasto ochłodzić, rozwałkować na płaty w kształcie prostokąta o gr. 1 cm.Rozmiękczonym tłuszczem pokryć dwie trzecie płata, złożyć rozwałkować ponownie do grubości 1 cm. złożyć we czworo,następnie rozwałkować na płat grubości 0,5 cm.i szerokości 20 cm. Kroić trójkąty o podstawie 10 cm. nałożyć marmoladę i zwijać rogale.Uformowane rogale układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce i pozastawiamy do wyrośnięcia,następnie smarujemy masą jajową i pieczemy

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    Na pewno smaczne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    zapowiada się pysznie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    na takim cieście rogaliki rzeczywiście wychodzą świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Ale Fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !