Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier, cały czas miksujemy. Kolejno dodajemy po jednym żóltku, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao, mieszamy za pomocą łyżki. Gotowe ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 35 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu biszkopt studzimy i ponownie umieszczamy w formie.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    wygląda na pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszniutkie
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !