Sposób przygotowania

# na konfiturę
# ok 1 kg owoców mieszanych (u mnie ok.50 % truskawek.30 % rabarbaru i 20 % porzeczek czerwonych i białych)
# 1 konfiturex lub dżemix itp
# 0,5 kg cukru

Owoce dobrze wypłukać,obrać rabarbar i pokroić w kostkę a z truskawek i porzeczek usunąć szypułki.Wsypać owoce do dużego rondla i wymieszać z konfiturexem.Podgrzewać do zagotowania cały czas mieszając.Wsypać cukier i ponownie zagotować.Na małym ogniu gotować ok.1 minuty.Wystudzić. Z żółtek,cukru,mąki i proszku oraz masła szybko zagnieść ciasto.Może się lekko rozsypywać. Dno blachy do pieczenia o wymiarach 25cm na 35cm wyłożyć papierem do pieczenia.Wyłożyć ok.2\3 ciasta.Nakłuć je widelcem i wstawić do nagrzanego do 18stopni piekarnika na ok.10 minut. Wyjąć z piekarnika i nałożyć grubo konfiturą z owocami.Na wierzch rozsypać pozostałe ciasto,rozkruszając je w dłoniach na kruszonkę. Ponownie wstawić do piekarnika na ok.40 minut. Ciasto jest bardzo owocowe i pyszne.Rozpływa się w ustach.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pychotki Ewciu pieczesz..
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    szybko i smacznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kasiax18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !