Sposób przygotowania

Żeberka umyć,osuszyć i podzielić na porcje.Przełożyć do miski,polać oliwą,octem balsamicznym i dodać wszystkie wymienione wyżej przyprawy czyli:wysypać przyprawę do grilla,paprykę ostrą,chili,sól i pieprz.Dokładnie wymieszać i wstawić na noc do lodówki.Następnego dnia żeberka przełozyć do naczynia zaroodpornego pokruszyc na nie kostki czosnkowe i piec ok. 1,5 godzi.przy temperaturze 180 stopni.
Do osolonego wrzątku włożyć 2 woreczki ryzu i ugotować.Przełożyć je do miski/oczywiście bez folii:)/ dodać masło,koncentrat pomidorowy,chili - dokładnie wymieszać.Podawać z upieczonymi żeberkami i np,pomidorami z sosem vinegret.
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    nie jestem fanka pikantnych potraw, ale zeberka n aostro jak najbardziej!!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a ja lubię pikantnie więc takie żeberka to dla mnie raj
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Żeberka na ostro, też są w moim guście.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    u mnie ostatnio również było żeberkowe szaleństwo
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    muszę i ja się dołączyć do żeberkowego pichcenia;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    dawno nie robiłam żeberek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    to lubie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    idealnie doprawione
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo smaczny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !