Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 3 kg
tłuszcz 10 dag
cebula 5 szt
ziemniaki 6 szt
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1 szt
groszek 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
papryka mielona do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
mąka do podtrzepania
przyprawa sosowa meksykańska 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Mięso pokroić i upiec, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować. Cebulkę pokroić w kostkę i zarumienić na tłuszczu. Gdy mięso będzie miękkie dodać ziemniaki, kukurydze, paprykę pokrojoną w paseczki, groszek i fasolę. Wszystko to doprawić papryką, pieprzem i majerankiem. Podtrzepać mąką (gęstość flaków). Na koniec dodać 2 łyżki przyprawy sosowej meksykańskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak