Sposób przygotowania

Do miski wlać olej , wodę i sok z cytryny, wsypać cukier puder i dokładnie zmiksować. Następnie ciągle ubijając dodać żółtka, i skórkę z pomarańczy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do ciasta, wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. 2/3 ciasta wylać do wąskiej formy wyłożonej pergaminem. Do pozostałego ciasta dodać kakao, wymieszać i wylać na ciasto białe. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 50 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ładnie wyglada:)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !