Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Biszkopt:
Białka oddzielamy od zółtek. Do żółtek dodajemy 2 łyżki cukru i ucieramy na puszysty kogiel-mogiel, do czasu, aż zbieleje. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy pozostały cukier i dalej miksujemy, następnie dodajemy utarte żółtka oraz mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia - delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy mase do tortownicy i pieczemy 35-40 minut w temp 180*


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    pysznie wyglada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    truskawkowe pyszności!
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszniutki
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Piękny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wygląda jak jedna wielka świeża truskawka. Działa na zmysły
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Pyszności takie, że hej :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie torciki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !