Sposób przygotowania

rodzynki namoczyć w zimnej wodzie,ryby sprawić umyć usunąć kręgosłup i ości opłukać pod bieżącą wodą,włożyć je do garnka zalać wywarem i gotować pod przykryciem przez 10min.wyjąć z wywaru a wywar zachować,cebulę i czosnek posiekać podsmażyć na oleju,dodać zioła prowansalskie,pokrojony seler i osączone rodzynki wymieszać i chwilę jeszcze smażyć dodać ocet winny i wlać przestudzony wywar gotować ok.4min.mąkę wymieszać z odrobiną wody i zagęścić sos wymieszać i ponownie zagotować pstrągi ułożyć na półmisku i polać sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !