Sposób przygotowania

Przygotowujemy tartę: mąkę mieszamy dokładnie z solą i wrzucamy do dość szerokiej misy. Dodajemy pokrojone w kostkę chłodne masło, roztrzepane jajko i wodę.Bardzo dokładnie mieszamy aby nie było grudek. Zwijamy w kulę, i wkładamy do lodówki na 30 minut. Blachę do tarty smarujemy tłuszczem i dokładnie wykładamy ochłodzone ciasto z lodówki.Pieczemy w 180 s.c 10-15 minut, nie dłużej.
Łososia łączymy z 3 jajami oraz śmietaną .Miksujemy na najwyższych obrotach przez 10 minut. Dodajemy posiekane awokado.Mieszamy. Wykładamy na ciasto tartę i pieczemy w 180s.c 20 minut. Gotowe

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    z łososiem ! Mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !