Sposób przygotowania

Ciasto: wszystkie składniki zagnieść, ciastem wyłożyć formę do tarty. Nakłuwać gęsto widelcem, posmarować białkiem. Wstawić do nagrzanego do temp. 180 stopni C piekarnika i piec przez 20 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, nie wyjmując z formy.
Krem: żółtka utrzeć z cukrem pudrem i mąką, powoli wlać 3/4 szklanki schłodzonego mleka. Pozostałą część mleka gotować, mieszając z masłem. Masę żółtkową powoli wlewać do mleka, gotować, mieszając, aż masa zgęstnieje. Masa powinna mieć konsystencję budyniu. Krem wystudzić i rozsmarować na cieście. Udekorować umytymi i odszypułkowanymi truskawkami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !