Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

W składnikach ciasto przypomina ciasto na naleśniki. Wspaniały deser na niespodziewanych gości, robi się szybko i najlepiej smakuje na ciepło. W konsystencji gęstego budyniu. Wieczorem mężowi podgrzałam lekko w mikrofali.

Użyłam małe naczynie do zapiekania (1,1l), by deser był wyższy, udało się!

- 250 ml śmietanki 18%
- 3 jaja
- 1 szklanka mąki
- 3 łyżki cukru
- 1 łyżka wódki

dodatki
- 3 małe nektarynki (lub inne owoce)
- masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
- łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    intrygujaca nazwa.. wyglada bardzo smacznie!
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Nazwa obca, bo ciasto jest francuskie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciekawa nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    extra przepis, bardzo apetyczne zdjęcia
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Często w sezonie letnim robię clafoutis z różnymi owocami - najczęściej z czereśniami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !