Sposób przygotowania

Do blendera wlac mleko, dodać posiekaną zieleninę, sól, jajka i olej.
Zmiksować na jednolity płyn.
Stopniowo dodawać mąkę i wodę, stale miksując, aż ciasto osiągnie odpowiednią konsystencję.
Odstawić ciasto przynajmnie na 30 minut, aby gluten w mące spęczniał od płynu.
Sprawdzić konsystencję - w razie konieczności zagęścić mąką lub rozrzedzić wodą.

Naleśniki usmażone z tego ciasta są idealne do pikantnego farszu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !