Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Ziemniaki i marchewki po obraniu gotujemy. Ugotowane, odcedzone, ostudzone warzywa przeciskamy przez praskę do ziemniaków, lub mielimy w maszynce do mielenia. Do warzyw wbijamy jajko, dodajemy sól i wsypujemy część mąki. Mieszamy i dodajemy tyle mąki, żeby ciasto było elastyczne i nie lepiło się do rąk za bardzo. Jak przesadzimy z ilością mąki, to kluski wyjdą twarde.


Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    koniecznie tego spróbuję! chyba nawet już dzisiaj ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !