Sposób przygotowania

Na patelni usmażyć posiekaną cebulę na jesnozłoty kolor.
Poszatkować drobno kapustę, wrzucić do garnka, dodać usmażoną cebulę i zalać wszystko gorącą wodą.
Dodać liście laurowe, ziele angielskie, jarzynkę i dusić, aż kapusta będzie na wpół miękka.
Wsypać groszek (może być mrożony) i dodać posiekany koper.
Wymieszać i dusić do miękkości.
Kapustę doprawić pieprzem, czosnkiem, płynną przyprawą do zup i chili.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    ciekawy pomysł
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Jest to jakaś odmiana dla tradycyjnego bigosiku z młodej kapusty ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !