Sposób przygotowania

Mąkę wyłożyć na stolnicę, dodać cukier i sodę oczyszczoną. Następnie zrobić rowek i wbić jajka, dodać miód, a na koniec margarynę. Posiekać nożem. W razie konieczności dodać jeszcze mąki. Ciasto podzielić na trzy części. Każdą piec osobno w temp. 180 st. na złoty kolor. Piec ok. 10-15 minut. Upieczone wyjąć, ostudzić. MASA: Przygotować żelatynę, dać do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i żelatynę. Wymieszać wszystko. Jeden placek posmarować dużą ilością powideł. Wyłożyć na niego połowę masy, przykryć drugim ciastem. Drugie ciasto posmarować powidłami i wyłożyć drugą część masy. Przykryć trzecim plackiem. Udekorować wg uznania. Np. posypką cukierkową lub startą czekoladą.

*na drugim zdjęciu moja propozycja udekorowania wierzchu :D

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    na pewno smaczne
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    przepyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pysznie wygląda
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wygląda zachęcająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    daj trochę tego Ciasta! super przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janek

    mmm mega
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    proste i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    musi być pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna45

    wygląda apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wygląda pysznie, ja robię podobny miodownik z masą orzechową
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniammm;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !