Sposób przygotowania

MIĘSO, JAJKO I NAMOCZONĄ W WODZIE BUŁKĘ DOKŁADNIE MIESZAMY. DODAJEMY POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ , KUCHAREK I PIEPRZ I MIESZMY. Z WYROBIONEGO MIĘSA FORMUJEMY KOTLECIKI OBTACZAMY W MĄCE I PODSMAŻAMY LEKKO NA ROZGRZANYM TŁUSZCZU. NASTĘPNIE WKŁADAMY KOTLECIKI DO GARNKA ZALEWAMY WODĄ. DODAJEMY LIŚĆIE LAUROWE, ZIELA ANGIELSKIE I TŁUSZCZ Z PATELNI NA KTÓREJ SMAŻYLIŚMY PULPETY. DOPROWADZAMY DO ZAGOTOWANIA PO 10 MINUTACH ZAPRAWIAMY PULPETY WODĄ Z MĄKĄ. PONOWNIE ZAGOTOWUJEMY. PODAJEMY Z SAŁATKĄ I ZIEMNIAKAMI.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !