Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności agrest dokładnie oczyszczamy oraz myjemy. Masło oraz cukier bardzo dokładnie ucieramy ze sobą, a następnie dodajemy do tego kakao oraz wbijamy cztery jajka. Wszystkie te połączone ze sobą składniki bardzo dokładnie miksujemy, a w późniejszej kolejności wsypujemy do tego proszek do pieczenia oraz mąkę pszenną. Ponownie składniki te bardzo dokładnie mieszamy ze sobą. Formę dokładnie nasmarować margaryną i później nałożyć na nią wcześniej przygotowane i rozwałkowane ciasto. Na wierzch ciasta układamy wcześniej umyty i osączony agrest. Placek pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 45 -50 minut. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarniki i dajemy do ostudzenia. Na koniec placek posypujemy z wierzchu cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !