Sposób przygotowania

Najpierw upiekłam biszkopt.
Potem wykonałam masę cytrynową:
Starłam skórkę z jednej cytryny, wycisnęłam sok z dwóch. Rozpuściłam masło, dodałam 1,5 szklanki wody. Zagotowałam. Dodałam cukier, mieszałam aż się rozpuścił. 4 łyżki mąki wymieszałam z sokiem z cytryny i startą skórką i dodałam do garnka. Mieszałam.
W 1/4 szklanki wody rozbełtałam 2 jajka i 2 łyżki mąki. Wlałam do cytrynowej masy i zagotowałam, ciągle mieszając. Wylałam na biszkopt.
Zrobiłam galaretkę cytrynową w 0,5 szklance wody. Śmietanę ubiłam na sztywno. Gdy galaretka zaczęła tężeć dodałam do śmietany i wymieszałam. Wylałam na cytrynową masę.
Przed podaniem schłodziłam.

Smacznego:)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    jola1508

    musi by smaczne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    wygąlda smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    mniam fajjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre ciasto.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszny deser
  • -1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto podawać wg jakiego przepisu go upiekłaś czyt.biszkopt i w jakiej blaszce
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    as28

    lubię ciasta cytrynowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niebo w gębie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka131919

    rewelacyjne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka131919

    rewelacyjne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    bardzo cytrynowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Mam słabość do cytrynowych ciast :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !