Sposób przygotowania

Do malaksera wsypać młody bób razem ze skórkami, dodac przesiekaną pietruszkę, pokrojoną papryczkę i skórkę z cytryny.
Zmiksować na grysik.
Masę doprawić do smaku, dosypać mąkę i razem zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
W międzyczasie rozgrzać olej w szerokim rondlu albo głębokiej dużej patelni - powinien mieć głębokość ok.5-7cm.
Za pomocą dwóch lyżek formować niewielkie porcyjki masy i wkładać na wrzący olej.
Smażyć na rumiano i osączyć przed podaniem na papierowym ręczniku.

Podawać z zimnymi sosami jogurtowymi.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    dzis zjadłam sam bób , a tu mogłam takie cos zjesc, oj
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ciekawe jak smakują takie racuchy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !