Sposób przygotowania

Młody bób wrzucić na 2-3 minuty na gorący, lekko osolony, wrzątek - odcedzić i szybko zahartować w wodzie z lodem.
Opłukać i osączyć groszek.
Ostudzony bób oraz groszek cukrowy wrzucić do blendera.
Zmiksować pulsacyjnie.
Dodać listki mięty, nieco soku z cytryny i oliwy - zmiksować ponownie.
Dodać starty ser i zmiksowac na jednolitą masę.
Pastę doprawić solą, pieprzem i czosnkiem.

Podawać do tostów, potraw z grilla, pieczonych warzyw.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    lubimy :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !