Sposób przygotowania

Zagotowujemy wodę z porcją rosołową, selerem, pietruszką, cebulą i selerem i 1 łyżeczką soli, ściągamy szumowiny zbierające się na powierzchni zupy. Dodajemy kostkę warzywną, kolorowy pieprz, marchew pokrojoną w plastry i gotujemy 20 minut, dodajemy cały słoiczek koncentratu pomidorowego, wsypujemy 1,5 łyżki cukru dla złamania kwasu koncentratu, doprawiamy solą morską prowansalską i czarnym pieprzem i gotujemy dalej. Wsypujemy filiżankę drobnego makaronu typu gwiazdki i gotujemy do miękkości makaronu ok. 7 minut. Rozlewamy zupę do miseczek i dekorujemy pokrojonym w kostkę serem mozzarella i świeżą natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fantastyczna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Mniam,mozzarella tak ładnie się rozpuszcza
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetne urozmaicenie dla pomidorówki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Świetna zupka !!! Super pomysł z tą mozarellą :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    jadłam i dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !