Sposób przygotowania

Do dużego garnka wkładamy porcje rosołowe i zalewamy zimną wodą. Dodajemy umyte warzywa (nie obierałam ich ze skórki), cebulę, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu kolorowego w ziarnach, 1 ziarno ziela angielskiego, 1 liść laurowy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu , musimy uważać aby rosół się nie zagotował, ma tylko lekko pyrkać. Gotujmy na wolnym ogniu ok. 1 godzinę. Na koniec doprawiamy mielonym pieprzem i ewentualnie solą i maggi. Marchewkę i mięso wyciągamy z rosołu, układamy na dużym talerzu. Na talerz wykładamy porcję makaronu, na środku układamy plasterki młodej marchewki. Zalewamy wrzącym rosołem, posypujemy świeżą natką pietruszki i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    makaron wygląda jak robiony ręcznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !