Sposób przygotowania

Składniki na krem:

1 szklanka mleka
2 jajka
1/2 szkl cukru
2-3 łyżki mąki

Wszystkie składniki należy ubić mikserem, postawić na ogień i gotować aż zgęstnieje.Odstawić.

Gdy wystygnie utrzeć masę z 50g masła, garścią drobno zmielonych orzechów włoskich i 3/4 łyżeczki cynamonu.

Wystudzone eklerki nadziewać kremem przy pomocy szprycy lub rękawa. Ja robiłam z boku małą dziurkę i wciskałam w nią krem ( najpierw po jednej, potem do drugiej stronie).


Polewa:

2/3 tabliczki mlecznej czekolady
kilka łyżek mleka

+ garść startych orzechów do posypania



Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, razem z mlekiem. Delikatnie ostudzić.

Maczać wierzch i boki eklerków w czekoladzie, odstawić na tackę i posypać startymi orzechami włoskimi.

Włożyć na chwilę do lodówki by czekolada szybciej zastygła.

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !