Sposób przygotowania

Masło rozpuścić, odłożyć do ostudzenia. Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na parze. Następnie zdjąć z garnka z wodą i ubijać do ostudzenia. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, do masy jajecznej, wlać przestudzone masło, dodać skórkę z cytryny i dokładnie wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej formy. Do drugiej połowy przesiać kakao, wymieszać i wyłożyć na białe ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 175 stopni około 1 godziny. Z mleka i mączki budyniowej ugotować budyń, wylać na zimne ciasto, ostudzić. Następnie polać polewą czekoladową i ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolinka111

    hmm wygladaja pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    wygląda zachęcająco
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    dobre
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładnie się udało
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    wygląda przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    paluszki lizać :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo dobre ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !