Sposób przygotowania

Galaretki rozrobić w połowie ilości wody wskazanej na opakowaniu (ok. 1 szklanka). Wylać na płaskie talerze i pozostawić do stężenia. Mleko zagotować z cukrem i zostawić do wystygnięcia. Potem uprzednio rozpuszczoną żelatynę, pianę z 4 białek i zapach migdałowy wymiksować z mlekiem.
Galaretkę pokroić w kostkę, rozłożyć do naczyń i zalać mlekiem. Odstawić do lodówki aż stężeje.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    moja żona robi podobny-aczkolwiek dodaje znacznie mniej aromatu.kilka kropel
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny ten deser !
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Prosto a skutecznie. Wspaniały deser :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    wykorzystam przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    slicznyi pewnie smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !