Sposób przygotowania

polędwicę umyć osuszyć na papierowym ręczniku pokroić w plastry o grubości 1cm.sok z cytryny wymieszać z miodem,posmarować pokrojone mięso i odstawić na godzinę w chłodne miejsce układać na ruszcie i piec po 2min.z każdej strony,szynkę pokroić w cienkie plasterki a następnie w paski o szer.3cm.każdy pasek zwinąć w rulon owinąć dużym opłukanym i osuszonym listkiem szałwii i nadziewać na patyk do szaszłyka na przemian podpieczony kawałek wołowiny i owinięty szałwią rulon szynki całość oprószyć solą i pieprzem świeżo zmielonym układać na ruszcie i ogrzewać jeszcze po 2min.z każdej strony.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !