Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w kostkę, zrumienić mocno na małej ilości oleju. Kiedy będzie już mocno zrumieniona dodać posiekaną cebulkę i pokrojony filet z kurczaka.
Marchewkę, ziemniaki pokroić w kostkę, dorzucić do mięsa, dodać ziele angielskie i liście laurowe, zalać 1 szklanką wody, przykryć i poddusić razem tak żeby wszystko trochę zmiękło.
W tym czasie pokroić w paski paprykę konserwową i ogórki z sałatki szwedzkiej.
Kiedy mięso i warzywa będą już trochę miękkie, dodajemy paprykę konserwową i ogórki konserwowe, wlewamy pół słoika zalewy z papryki, dodajemy jeszcze ok 1 litr wody, sól, pieprz i dość dużo papryki słodkiej- dusimy aż mięso i warzywa zmiękną. Kurczak w tym czasie powinien całkiem się "rozpaść" przez co zupa będzie wyglądała na bardzo gęstą.
Na koniec dodajemy koncentrat, ja dodatkowo trochę zagęszczam zupę mąką bo lubię jak łyżka w niej stoi.

SMACZNEGO!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna zupa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ma piekny kolor - smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    wygląda apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika78

    wyglada przepysznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    chętnie bym się dosiadła do tej zupy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    wygląda bardzo smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !