Sposób przygotowania

1. Rozbić jajka, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na pianę. Ucierając, stopniowo dodawać miękką margarynę, mleko, a pod koniec delikatnie wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do wysmarowanej i wyłożonej papierem blachy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni. Piec około 15 minut, aż ciasto nabierze jasnozłotego koloru.
2. Białka ubić z cukrem waniliowym na sztywną pianę. Na podpieczonym cieście rozsmarować masę makową, a na mak wyłożyć pianę z białek. Wstawić do piekarnika, piec jeszcze 20-25 minut aż piana się przyrumieni. Ciasto wystudzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam to coś dla mnie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Chętnie bym skosztowała:o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !