Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

legumina mojej babci

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier puder 6-7 łyżek
galaretka wiśniowa 1 opak
woda 3/4 szklanki
sok z cytryny 3 łyżki
wiśnie

Przepis i sposób przygotowania na: legumina mojej babci

Galaretkę (moja babcia używała żelatyny z sokiem) rozrobiłam w 3/4 szklanki wody. Oddzieliłam żółtka od białek. Żółtka utarłam z cukrem pudrem na puch. Białka ubiłam na sztywną pianę. Do białek dodawałam pomału żółtka oraz sok z cytryny, ciągle miksując. Gdy galaretka zaczęła tężeć dodałam do jajek. Wymieszałam. Przelałam do naczynia. Schłodziłam.
Podałam z wiśniami i syropem karmelowym.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 16.08.2012 17:50
Dobre i szybkie
pierniczkowo 16.06.2012 07:07
pycha:)
Rafał10 15.06.2012 11:46
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak