Sposób przygotowania

Melona i arbuza pokroić dość drobno usuwając pestki i zbierając wypływający sok.
Zasypać cukrem i żel-fixem, po czym wymieszać przez potrząsanie - postawić na małym płomieniu.
Kiedy całość się zagotuje, a cukier rozpuści - dodać płatki jaśminowca.
Gorącym dżemikiem napełnić słoiczki po sam brzeg, zakręcić wygotowanymi pokrywkami i odstawić dnem do góry - nakryć kocem lub grubymi ręcznikami i pozostawić do zupełnego ostygnięcia.
Nie pasteryzować!

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* serdecznie zapraszam do korzystania z moich różnorodnych przepisów i mam nadzieję, że każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Wygląda bardzo zachęcająco :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam domowe dżemy
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Jest bardzo aromatyczny, a także wyjątkowy, bo nie spotykany często :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ciekawe jak smakuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    Czy ta odmiana melona się czymś szczególnym charakteryzuje, może być honey?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !