Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowi po 1 łyżce cukru i cukier waniliowy. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, dodać sok z cytryny, olej i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na przygotowaną blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 25-30 minut. Budynie wymieszać w 1,5 szkl pysia, resztę napoju zagotować. Następnie wlać rozmieszany budyń i gotować około 1 minuty. Gorący krem wyłożyć na zimny biszkopt, wyrównać, ostudzić. Na zimny krem ułożyć delicje. 1 galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, przestudzić. Zimną śmietanę ubić, pod koniec ubijania wlewać powoli galaretkę, ciągle ubijając. Gotową ubitą śmietanę wyłożyć na delicje. 2 pozostałe galaretki rozpuścić w 800 ml wrzącej wody, odłożyć do stężenia. Następnie zalać ciasto i odłożyć do lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    fajny pomysł
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    robię tez taki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    robię taki sam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wyśmienity
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    apetyczny ten shrek
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    ciągle sobie mówię że spróbuję zrobić to ciasto ale jakoś brak czasu zawsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha jadlam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pycha
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Robiłam kiedyś, super jest :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !