Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Liście kapusty myjemy , po czym wrzucamy je na kilka chwil do wrzątku, aby się sparzyły. Odsączamy je. Czerstwą bułkę moczymy w mleku , odciskamy. Łaczymy ją z mięsem mielonym oraz drobniuteńko posiekaną cebulą, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem. Mieszamy starannie. Mięso dzielimy na 6 części. Każdą z nich układamy na kawałku folii, formujemy placki. Na każdym placku kładziemy zieloną część liścia kapusty, na to zaś parówkę.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    udały sie wyśmienicie..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !