Sposób przygotowania

Pasternak ugotować w skórce, odcedzić, zahartować zimną wodą i po chwili obrać ostrożnie ze skórki.
Ziemniaki ugotować, odcedzić i gorące przecisnąć przez praskę razem z ciepłym pasternakiem.
Do masy dodać miękkie masło, jajko, dużą szczyptę soli, maizenę grysik oraz tyle mąki pszennej, aby ciasto było zwarte.
Z gotowego ciasta uformować cienkie wałeczki i kroić skośne kopytka.
Gotować w osolonym wrzątku.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam serdecznie do wypróbowania moich różnorodnych przepisów - każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Ciekawe połączenia.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm podoba mi się;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    fajny pomysł-wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !