Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta siekam nożem, a następnie szybko zagniatam ciasto. Zawijam je w folię spożywczą i wkładam na pół godziny do lodówki. Schłodzonym ciastem wylepiam dno formy o wymiarach 21x32 cm i nakłuwam je widelcem.

Piekarnik rozgrzewam do temperatury 180°C.
Z wiśni usuwam pestki i układam je równą warstwą na cieście.

Składniki kruszonki zagniatam tak, aby powstały grudki i rozsypuję na wiśniach.
Blaszkę wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę 40 minut.
Upieczone wyjmuję z piekarnika i odstawiam do wystudzenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię takie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    smaczne
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pyszny ale na wiśnie jeszcze muszę poczekać
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    mniam mniam :-)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciasto z wiśniami to jest to!
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    uwielbiam ciasta z śliwkami,pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczne ciasto
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    wisienki jeszcze zielone ,ale czekam cierpliwie , placek będzie napewno
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne ciasto:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    mmm ale bym zjadła kawałeczek! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja również, ale niestety na świeże wiśnie przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    jedno z moich ulubionych ciast

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !