Sposób przygotowania

Rabarbar obrać z włókien, pokroić w kawałki i udusić z cukrem - odparować nadmiar płynu.
Truskawki przebrać, opłukać, osączyć i odszypułkować - pokroić na połówki lub ćwiartki.
Borówki opłukać i osączyć.
Obrać i pokroić banana.
Serek wiejski (najlepiej półpłynny) doprawić cukrem waniliowym, startą skórką i sokiem z cytryny.
Rabarbar ostudzić, dodać truskawki, posiekane listki melisy i serek wiejski.
Ziarenka słonecznika uprażyć na suchej patelni, ostudzić i dodać do sałatki.
Wymieszać i posypać cynamonem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do korzystania z mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś ciekawego dla siebie :) *</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    fajna na letnie śniadanko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !