Sposób przygotowania

Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami i żółtkami.
Wsypać przesianą mąkę i wyrobić calość na gładkie ciasto, które następnie owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 2 godziny.
Tak przygotowane ciasto jest świetną bazą do ciasteczek smakowych - wystarczy podzielić ciasto na kilka porcji i do każdej wgnieść inny dodatek.
Każdemu rodzajowi ciasteczek nadać inny kształt i piec ok. 15 minut w temperaturze 180-200*C.

Gotowe ciasteczka polukrować, posypać cukrem pudrem, posmarować stopioną czekoladą i ozdobić dowolnie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do korzystania z zamieszczonych przeze mnie przepisów :) Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *<b/>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    przyda się !
  • 0
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    warto wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    warto wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !