Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić w cząstki i wyciąć gniazda nasienne - zasypać cukrem, dodać 1/2 szklanki wody i rozprażyć pod przykryciem.
Do jabłek dodać rodzynki i wanilię rozkrojoną na połowę - dusić, aż jabłka się zupełnie rozpadną i odparują.
Cytrynę wyszorować i sparzyć, osuszyć, zetrzeć skórkę (bez albedo!) i wycisnąć sok.
Do jabłek dodać sok i skórkę z cytryny oraz cynamon - wymieszać i dusić nadal do uzyskania ulubionej konsystencji.
Wyłowić kawałki wanilii, wydrążyć miąższ i dodać do jabłek - wymieszać.
Musem napełnić słoiczki, zakręcić wygotowanymi pokrywkami i zapasteryzować.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do korzystania z zamieszczonych przeze mnie przepisów :) Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *<b/>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    dobre
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajnr

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !