Sposób przygotowania

żółtka oddzielić od białek i ubić białka na sztywno z dodatkiem soli i cukrem dodać żółtka i aromat chwilę miksować wlać olej,oraz wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać łyżką wyłożyć na blachę i upiec w temp.180st.ok.15min.ściereczkę lnianą rozłożyć na blacie posypać cukrem pudrem wyłożyć upieczony biszkopt i zwinąć w rulon wystudzić,jabłka obrać pokroić w kostkę wraz z bananem włożyć do garnka wlać wodę zagotować dodać cukier jak jabłka będą miękkie dodać galaretkę cytrynową wymieszać aż się rozpuści i wystudzić,z ręcznika odwinąć roladę wyłożyć masę jabłkową i ponownie zwinąć w rulon zostawić do stężenia udekorować lukrem,polewą czekoladową i bitą śmietaną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    przepadam za roladami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię takie smakołyki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    coś dla mnie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !